bconsult

Групова психотерапия

Групова психотерапия

 

11_newТ-ГРУПА ЗА СПРАВЯНЕ СЪС СТРЕС И ЖИТЕЙСКИ ЗАТРУДНЕНИЯ

Ако Вие или Ваш близък напоследък сте подложени на силен стрес или преживявате житейски затруднения от различен характер, не е нужно да се борите с това сами! Нашите Т-групи са отворени за Вас!

В рамките на защитено пространство, можете да изследвате своите житейски трудности, да откриете разбиране от хора, преживели подобни тревоги и да получите професионална помощ.

 

 

Т-групите са:
– конфиденциални;
– с водещи на груповия процес – психолози и консултанти по когнитивно – поведенческа психотерапия;
– с ограничен брой участници /5-9 души/;
– във време, удобно за работещи хора.

Част от нещата, които Т-групата ще Ви даде:
-Умения за управление на стреса /техники и начини за справяне/;
-Умения за решаване на проблеми;
-Самочувствие и самоувереност;
-Разширяване на кръгозора;
-Вътрешна хармония;
-По-балансиран и удовлетворяващ живот;
-Изясняване на собствените цели и смисли в живота;
-Разбиране и управление на емоциите;
-Умения за общуване и разбиране на другите;
-Гъвкавост и адаптивност към промените;
-Подобряване на качеството на живот и още много други.

Продължителност: 8 срещи, веднъж седмично по 1 ч. и 30 мин.

Можете да избирате дали да се възползвате от индивидуална програма или да участвате в Т-група. 
При записване на участник в Т-група или Коучинг програма, преди стартирането им, се провежда първоначална индивидуална среща, която е напълно безплатна. Тази първа индивидуална среща включва: представяне на концепцията на съответната Т-група или Коучинг програма, първично интервю и попълване на въпросници.

За записване: 0893/ 50 98 96; 042/ 60 59 00; email: bconsult_recruitment@abv.bg

Преимущества на груповата психотерапия

Както индивидуалната, така и груповата психотерапия помагат на хората да разберат по какъв начин  изграждат своя живот, как сами участват във формирането на своите проблеми и болезнени преживявания. При това в процеса на индивидуалната психотерапия клиентът взаимодейства само с психотерапевта, а при груповата и с членовете на групата. И именно в това е сързано преимуществото на груповата терапия. В

Ето основното:

Психотерапевтичната група влияе върху саморазрушителното поведение. В процеса на работа групата извлича форми на поведение, което може да остане незабелязано в индивидуалната психотерапия.Важно е да се покаже тези видове саморазрушително поведение, което е присъщо на пациентите в ежедневието.

Участието в психотерапевтичната група помага да се разбере , как другите хора ме възприемат. В груповата психотерапия участникът има възможност да види непосредствено, как обкръжаващите го реагират на неговото поведение.
Групата позволява на участниците да се запознаят с различни гледни точки върху тяхното поведение.Работата в група дава възможност да разберат, че няма само един-единствен отговор на поведението, а съществува  голямо разнообразие от реакции – включително спонтанна реакция на хората, които не винаги разбират и ви  приемат  с добротата и прошката на един любящ родител или терапевт. Полезни са дори гневни атаки, включително и най-силните, ако те са типични за реални членове на живота на групата.

Груповата психотерапия дава възможност за преживяване на ситуациите „тук и сега“. Участниците получават шанс да открият как изглеждат, как се държат, и да разберат, какво чувстват всъщност когато взаимодействат с хората. Участниците могат да се възползват от групата, за да демонстрират взаимоотношенията си с външния свят, което често е трудно при индивидуалната психотерапия.
В процеса на групова психотерапия се създават „житейски ситуации“, в които всеки участник пробва да построи по различен начин своето поведение, а ефективната психотерапевтична група му помага да намери верния път за реализация на своята индивидуалност.

Retro jordans for sale, Cheap foamposites, Cheap foamposites, jordan retro 5, cheap jordans for sale, foamposites For Sale, jordan retro 12, jordan retro 11, Cheap jordans for sale, jordans for cheap, jordan retro 11 legend blue, retro 12 jordans, jordan retro 13, jordan retro 9, cheap soccer jerseys, Canada Goose sale, cheap jordans, cheap jordan 12